Ben jij fan van brood maar niet van gluten? Dit recept voor boekweit-proteïnebrood heeft maar 5 ingrediënten nodig, zit vol met eiwitten en is rijk aan vitamines, vezels en mineralen. Geniet van dit brood met je favoriete toppings voor een gebalanceerde start van je dag!
Boekweit-proteïnebrood
Ingrediënten
- 100 gr. Boekweitmeel
- 50 gr. Erwten-eiwitpoeder
- 40 gr. Chiazaad
- 40 gr. Rozijnen
- 30 gr. Gember (fijngehakt)
- 480 ml. Water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een klein bakblik met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een keukenmachine en meng ze tot een glad en plakkerig deeg.
- Of doe alle ingrediënten in een grote schaal en mix ze tot een deeg met een handmixer.
- Voeg de rozijnen toe aan het deeg in de kom van de keukenmachine en verdeel ze er roerend met een spatel gelijkmatig doorheen.
- Plaats het deeg in het bakblik, spreid het uit tot de zijkanten en maak de bovenkant glad met een eetlepel.
- Zet het bakblik in de oven en bak het brood voor 40 minuten.
- Haal het brood uit de oven en laat het volledig afkoelen. (Als je dat niet doet, zal het uit elkaar vallen als je het probeert te snijden!)
- Het brood is vier dagen houdbaar in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 90 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur.
Notities
Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan op Instagram (@plantaardigfit.nl) met het resultaat!
Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 151 | Koolhydraten: 20.6 g. | Vet: 3.2 g. | Eiwit: 9.9 g. | Voedingsvezels: 4.6 g. | Suikers: 4 g. |
Lekker zeg. Wil je meer?
Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!
Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!