september 16

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Heb je behoefte aan een snelle, heerlijke spaghetti? Deze Bolognese-variant met maar 5 ingrediënten stelt niet teleur en bevat een stevige portie plantaardige eiwitten. Zet jij dit bord vandaag op tafel?

Spaghetti Bolognese

  • 200 gr. Volkorenspaghetti ((gedroogd))
  • 200 gr. Rulstukjes ((vegan gehakt))
  • 3 teentjes Knoflook ((fijngehakt))
  • 180 gr. Tomatenblokjes ((uit blik of vers))
  • 7 gr. Basilicum ((vers of gedroogd))
  • 60 ml. Water ((optioneeel: als je verse tomatengebruikt))
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af in een vergiet en zet het daarna aan de kant.
  2. Zet een diepe koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en doe daar de rulstukjes, de fijngehakte knoflook, verse basilicum en de tomatenblokjes daarin, met 60 ml. water als je verse tomaten gebruikt.
  3. Laat het twee minuten koken, terwijl je af en toe roert met een spatel, tot alles gaar is.
  4. Zet het vuur uit, verdeel de spaghetti over twee borden en schep op elk bord de helft van de saus erbovenop.
  5. (dubbele porties per bord of bewaar de twee overgebleven porties voor later)
  6. Serveer met de optionele toppings. Eet smakelijk!
  7. De spaghetti met saus is drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi de spaghetti met saus op kamertemperatuur en warm het op in de magnetron of een steelpan.

ALLERGENEN

  • Rulstukjes (soja)

(kunnen worden vervangen door plantaardig gehakt op basis van erwten)

  • Volkorenpasta (gluten)

(kan worden vervangen door linzenpasta)

Tip:

Geef er een andere draai aan met Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden of zelfs Ras El Hanout.

Gebruik courgetti om er een koolhydraatarm gerecht van te maken.

Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan op Instagram (@plantaardigfit.nl) met het resultaat!

Voedingswaarde (per portie)

Calorieën: 267 Koolhydraten: 44.4 gr. Vet: 1.9 gr. Eiwit: 18.1 gr. Voedingsvezels: 8.8 gr. Suikers: 3.5 gr.

Lekker zeg. Wil je meer?

Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!

Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!

Loved this? Spread the word


About the Author

admin

Related posts

Sunrise Smoothie

​Read More

Proteïnepannenkoeken met vanille

​Read More

Marokkaanse kikkererwtenrolletjes

​Read More

Choco-amandelrepen

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>