juli 15

Choco-amandelrepen

Choco-amandelrepen

Behoefte aan een snelle snack? Deze choco-amandelrepen garanderen een eiwitrijke energieboost en herstel na een intensieve workout. Met maar 3 ingrediënten maak jij deze overheerlijke repen helemaal zelf en complimenteer je je actieve levensstijl met voldoende eiwitten voor de spierbouw!

Choco-amandelrepen

J. Plants
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Gang Dessert, Side Dish, Snack
Porties 4 repen

Ingrediënten
  

  • 140 gr. Amandelen (ongebranden ongezouten, kunnen worden vervangen door zonnebloempitten)
  • 5 Dadels (zonder pit)
  • 30 gr. Soja-eiwitpoeder (chocoladesmaak, kan worden vervangen door erwten-eiwitpoeder)

Optionele toppings:

  • Geraspte kokos
  • Cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 125°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de amandelen op de bakplaat en rooster ze ongeveer tien tot vijftien minuten tot je ze kunt ruiken.
  • Week ondertussen de dadels ongeveer tien minuten in een schaaltje met water. Giet de dadels daarna af en zorg ervoor dat er geen water achterblijft.
  • Haal de amandelen uit de oven en laat ze ongeveer vijf minuten afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend dit tot een stevige massa.
  • Of doe alle ingrediënten in een schaal, dek de schaal af en gebruik een staafmixer om alles fijn te malen.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het amandelmengsel over het bakblik en druk het stevig aan tot het overal 2,5 cm dik is.
  • Snij het in vier repen en serveer ze koud met de optionele toppings. Eet smakelijk!
  • De repen zijn vier dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 90 dagen in de vriezer. Ontdooi ze op kamertemperatuur.

Notities

Opmerking:
Geen keukenmachine of staafmixer? Hak de dadels en de noten zo fijn mogelijk, kneed alle ingrediënten met de hand en voeg 60 ml. water toe om alles aan elkaar te laten plakken.
Trefwoord eiwitrijk, gezond, plantaardig, snack, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan op Instagram (@plantaardigfit.nl) met het resultaat!

Voedingswaarde (per portie)

Calorieën: 254Koolhydraten: 8 gr.Vet: 17.5 gr.Eiwit: 16 gr.Voedingsvezels: 3.6 gr.Suikers: 7 gr.

Lekker zeg. Wil je meer?

Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!

Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!

Loved this? Spread the word


About the Author

J. Plants is één van de oprichters van plantaardigfit. Hij is een gecertificeerde voedingsdeskundige en vult zijn week met krachttrainingen. Buitenom het ontwikkelen van recepten en maaltijdplannen kun je J. Plants vinden in zijn groentetuin.

JP

Related posts

Spaghetti Bolognese

​Read More

Sunrise Smoothie

​Read More

Proteïnepannenkoeken met vanille

​Read More

Marokkaanse kikkererwtenrolletjes

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>