Overheerlijke pannenkoeken waarvoor je slechts vijf gezonde, volledig plantaardige ingrediënten nodig hebt! Serveer deze eiwitrijke pannenkoeken met je favoriete toppings als ontbijt of elk ander moment van de dag. Deze smaakvolle, gezonde maaltijd stelt niet teleur!
Proteïnepannenkoeken met vanille
Ingrediënten
- 150 gr. Biologischerwten-eiwitpoeder
- 100 gr. Volkorentarwemeel (kan worden vervangen door kikkererwtenmeel)
- 375 ml. Amandelmelk (kan worden vervangen door water)
- 2 tl Bakpoeder
- 2 tl Vanille-extract
Optionele toppings:
- Walnoten
- Blauwebessen (vers of uit de diepvries)
- Gerasptekokos
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en meng ze tot een glad geheel. Schraap indien nodig het beslag van de zijkanten van de blender, om klonten te voorkomen.
- Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur.
- Giet een grote eetlepel beslag in de koekenpan en bak dit tot de randen droog zijn en er belletjes zichtbaar zijn in de pannenkoek.
- Draai de pannenkoek om en bak de andere kant tot deze lichtbruin is.
- Herhaal het proces met het resterende beslag.
- Serveer de pannekoeken met de optionele toppings. Eet smakelijk!
- De pannenkoeken zijn drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi ze op kamertemperatuur en verwarm ze voor het serveren in de magnetron of een koekenpan met antiaanbaklaag.
Notities
Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 120 | Koolhydraten: 9 gr. | Vet: 2.2 gr. | Eiwit: 18.2 gr. | Voedingsvezels: 2.4 gr. | Suikers: 1.2 gr. |
Lekker zeg. Wil je meer?
Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!
Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!