100gr.Volkorentarwemeel(kan worden vervangen door kikkererwtenmeel)
375ml.Amandelmelk(kan worden vervangen door water)
2tlBakpoeder
2 tlVanille-extract
Optionele toppings:
Walnoten
Blauwebessen(vers of uit de diepvries)
Gerasptekokos
Instructies
Doe alle ingrediënten in een blender en meng ze tot een glad geheel. Schraap indien nodig het beslag van de zijkanten van de blender, om klonten te voorkomen.
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur.
Giet een grote eetlepel beslag in de koekenpan en bak dit tot de randen droog zijn en er belletjes zichtbaar zijn in de pannenkoek.
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant tot deze lichtbruin is.
Herhaal het proces met het resterende beslag.
Serveer de pannekoeken met de optionele toppings. Eet smakelijk!
De pannenkoeken zijn drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi ze op kamertemperatuur en verwarm ze voor het serveren in de magnetron of een koekenpan met antiaanbaklaag.
Notities
Tip:Voeg voor extra smaak wat rozijnen, kaneel of cacaopoeder toe aan het pannenkoekenbeslag.