Ga terug
+ servings

Boekweit-proteïnebrood

J. Plants
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 50 min
Gang Breakfast
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 100 gr. Boekweitmeel
  • 50 gr. Erwten-eiwitpoeder
  • 40 gr. Chiazaad
  • 40 gr. Rozijnen
  • 30 gr. Gember (fijngehakt)
  • 480 ml. Water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een klein bakblik met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een keukenmachine en meng ze tot een glad en plakkerig deeg.
  • Of doe alle ingrediënten in een grote schaal en mix ze tot een deeg met een handmixer.
  • Voeg de rozijnen toe aan het deeg in de kom van de keukenmachine en verdeel ze er roerend met een spatel gelijkmatig doorheen.
  • Plaats het deeg in het bakblik, spreid het uit tot de zijkanten en maak de bovenkant glad met een eetlepel.
  • Zet het bakblik in de oven en bak het brood voor 40 minuten.
  • Haal het brood uit de oven en laat het volledig afkoelen. (Als je dat niet doet, zal het uit elkaar vallen als je het probeert te snijden!)
  • Het brood is vier dagen houdbaar in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 90 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur.

Notities

Tip:
Serveer het brood met avocadoschijfjes voor een gezond en evenwichtig ontbijt.
Trefwoord brood, eiwitrijk, gezond, ontbijt, plantaardig, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!