Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Boekweit-proteïnebrood
J. Plants
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
min
Totale tijd
50
min
Gang
Breakfast
Porties
6
Ingrediënten
1x
2x
3x
100
gr.
Boekweitmeel
50
gr.
Erwten-eiwitpoeder
40
gr.
Chiazaad
40
gr.
Rozijnen
30
gr.
Gember
(fijngehakt)
480
ml.
Water
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een klein bakblik met bakpapier.
Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een keukenmachine en meng ze tot een glad en plakkerig deeg.
Of doe alle ingrediënten in een grote schaal en mix ze tot een deeg met een handmixer.
Voeg de rozijnen toe aan het deeg in de kom van de keukenmachine en verdeel ze er roerend met een spatel gelijkmatig doorheen.
Plaats het deeg in het bakblik, spreid het uit tot de zijkanten en maak de bovenkant glad met een eetlepel.
Zet het bakblik in de oven en bak het brood voor 40 minuten.
Haal het brood uit de oven en laat het volledig afkoelen. (Als je dat niet doet, zal het uit elkaar vallen als je het probeert te snijden!)
Het brood is vier dagen houdbaar in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 90 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur.
Notities
Tip:
Serveer het brood met avocadoschijfjes voor een gezond en evenwichtig ontbijt.
Trefwoord
brood, eiwitrijk, gezond, ontbijt, plantaardig, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!