juli 15

Marokkaanse kikkererwtenrolletjes

Marokkaanse kikkererwtenrolletjes

Ben je helemaal gek op dippen en sausjes? Dan is dit een perfecte maaltijd voor jou. Deze kikkererwtenrolletjes zijn eiwitrijk, 100% plantaardig en olievrij, maar vooral lekker verantwoord. Met maar 3 ingrediënten tover jij dit recept om in een makkelijk feestmaal!

Marokkaanse kikkererwtenrolletjes

J. Plants
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Main Course
Porties 4 (4 rolletjes per portie)

Ingrediënten
  

  • 1000 gr. Kikkererwten (gekookt of uit blik)
  • 60 ml. Volvette kokosmelk
  • 40 gr. Ras El Hanout (Marokkaans kruidenmengsel)

Optionele toppings:

  • Tahinaise met citroen en munt
  • Granaatappel-gembersaus
  • BBQ-saus

Instructies
 

  • Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, week en kook dan 330 gr. gedroogde kikkererwten volgens de methode.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de kikkererwten en de kruiden in de keukenmachine en meng ze langzaam terwijl je de kokosmelk erbij giet, zodat er een stevig mengsel ontstaat.
  • Of prak de kikkererwten samen met de kruiden samen in een schaal, voeg de kokosmelk toe en kneed alles tot een stevig mengsel.
  • Neem wat van het kikkererwten-deeg en kneed het tot een rolletje dat 10 cm lang is en 5 cm dik.
  • Herhaal dit met de rest van het mengsel tot je in totaal 16 rolletjes hebt.
  • Plaats de kikkererwtenrolletjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven, draai de rolletjes om en bak ze nog eens tien minuten.
  • Haal de rolletjes uit de oven zodra de buitenkant bruin en knapperig is.
  • Laat ze een minuut afkoelen.
  • Serveer de rolletjes met de optionele toppings. Eet smakelijk!
  • De kikkererwtenrolletjes zijn drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 60 dagen in een diepvrieszakje in de vriezer. Ontdooi de rolletjes op kamertemperatuur en eet ze koud of warm ze op in de magnetron, de oven of een koekenpan.

Notities

Tip:
Kook de kikkererwten in groentebouillon om extra smaak aan het gerecht te geven.
 
Opmerking:
Als je kikkererwten uit blik gebruikt, zorg er dan voor dat je ze goed afgiet.
Trefwoord eiwitrijk, gezond, maaltijd, plantaardig, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Voedingswaarde (per portie)

Calorieën: 490Koolhydraten: 75.3 gr.Vet: 10.3 gr.Eiwit: 24 gr.Voedingsvezels: 21.5 gr.Suikers: 13.2 gr.

Lekker zeg. Wil je meer?

Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!

Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!

Loved this? Spread the word


About the Author

J. Plants is één van de oprichters van plantaardigfit. Hij is een gecertificeerde voedingsdeskundige en vult zijn week met krachttrainingen. Buitenom het ontwikkelen van recepten en maaltijdplannen kun je J. Plants vinden in zijn groentetuin.

JP

Related posts

Spaghetti Bolognese

​Read More

Sunrise Smoothie

​Read More

Proteïnepannenkoeken met vanille

​Read More

Choco-amandelrepen

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>