Ga terug
+ servings

Marokkaanse kikkererwtenrolletjes

J. Plants
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Main Course
Porties 4 (4 rolletjes per portie)

Ingrediënten
  

  • 1000 gr. Kikkererwten (gekookt of uit blik)
  • 60 ml. Volvette kokosmelk
  • 40 gr. Ras El Hanout (Marokkaans kruidenmengsel)

Optionele toppings:

  • Tahinaise met citroen en munt
  • Granaatappel-gembersaus
  • BBQ-saus

Instructies
 

  • Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, week en kook dan 330 gr. gedroogde kikkererwten volgens de methode.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de kikkererwten en de kruiden in de keukenmachine en meng ze langzaam terwijl je de kokosmelk erbij giet, zodat er een stevig mengsel ontstaat.
  • Of prak de kikkererwten samen met de kruiden samen in een schaal, voeg de kokosmelk toe en kneed alles tot een stevig mengsel.
  • Neem wat van het kikkererwten-deeg en kneed het tot een rolletje dat 10 cm lang is en 5 cm dik.
  • Herhaal dit met de rest van het mengsel tot je in totaal 16 rolletjes hebt.
  • Plaats de kikkererwtenrolletjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven, draai de rolletjes om en bak ze nog eens tien minuten.
  • Haal de rolletjes uit de oven zodra de buitenkant bruin en knapperig is.
  • Laat ze een minuut afkoelen.
  • Serveer de rolletjes met de optionele toppings. Eet smakelijk!
  • De kikkererwtenrolletjes zijn drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 60 dagen in een diepvrieszakje in de vriezer. Ontdooi de rolletjes op kamertemperatuur en eet ze koud of warm ze op in de magnetron, de oven of een koekenpan.

Notities

Tip:
Kook de kikkererwten in groentebouillon om extra smaak aan het gerecht te geven.
 
Opmerking:
Als je kikkererwten uit blik gebruikt, zorg er dan voor dat je ze goed afgiet.
Trefwoord eiwitrijk, gezond, maaltijd, plantaardig, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!