Deze makkelijke maaltijdsalade zit boordevol eiwitten, voedingsvezels, vitamines en mineralen! De salade is lekker simpel om te maken en staat dan ook vrij snel op tafel. Met maar 5 ingrediënten maak je vandaag deze perfecte eiwitrijke salade!
Bruine bonen met salsa
Ingrediënten
- 400 gr. Bruine bonen (gekookt of uit blik)
- 1 Kleine avocado (geschild,zonder pit, in blokjes)
- 10 Cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 60 ml. Limoensap
- 15 gr. Verse koriander (fijngehakt)
Optionele toppings:
- Fijngehakte rode ui
- Jalapeño pepers in plakjes
- Maiskorrels
Instructies
- Als je gedroogde bruine bonen gebruikt, week en kook dan 133 gr. gedroogde bruine bonen volgens de methode.
- Doe de bruine bonen in een grote schaal en voeg de gehalveerde cherrytomaatjes, de blokjes avocado en de gehakte koriander toe.
- Voeg ook het limoensap toe en roer goed met een spatel om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig is gemengd.
- Verdeel de bruine bonen met salsa over twee kommen en serveer het met de optionele toppings. Eet smakelijk!
- De salade is twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur. De salade kan koud geserveerd worden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan op Instagram (@plantaardigfit.nl) met het resultaat!
Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 399 | Koolhydraten: 56.7 gr. | Vet: 10.3 gr. | Eiwit: 19.8 gr. | Voedingsvezels: 22.2 gr. | Suikers: 3.4 gr. |
Lekker zeg. Wil je meer?
Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!
Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!