Deze ideale pittige dressing is ideaal voor salades, burgers en andere hartige snacks. Tahin zit boordevol mineralen en boost je dagelijkse inname van (gezonde) vetten en eiwitten. De dressing maakt zelfs de meest saaie gerechten smaakvol en dat alles met maar eenvoudige 5 ingrediënten!
Pittige tahindressing
Ingrediënten
- 120 gr. Tahin
- 30 ml. Citroensap
- 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
- 1 el Paprikapoeder
- 120 ml. Water
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een schaaltje of een pot en roer of schud ze tot een glad geheel.
- Serveer de tahindressing gekoeld. Eet het als topping of een bijgerecht.
- De tahindressing is vier dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 60 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur.
Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan op Instagram (@plantaardigfit.nl) met het resultaat!
Voedingswaarde (per portie)
Calorieën: 102 | Koolhydraten: 2.3 gr. | Vet: 8.6 gr. | Eiwit: 3.85 gr. | Voedingsvezels: 0.9 gr. | Suikers: 1.2 gr. |
Lekker zeg. Wil je meer?
Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!
Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!