juli 15

Burgers van zwarte bonen en quinoa

Burgers van zwarte bonen en quinoa

Lekkere plantaardige burgers kun je natuurlijk gemakkelijk in de winkel kopen, maar daar zitten dan wel een hoop (bewerkte) toevoegingen in. Eigenlijk is alles zelf maken naast gezonder ook nog eens ook veel lekkerder! Dit recept gebruikt alleen onbewerkte, plantaardige ingrediënten en smaakt naar meer!

Burgers van zwarte bonen en quinoa

J. Plants
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 45 min
Gang Main Course
Porties 4 (2 burgers per portie)

Ingrediënten
  

  • 180 gr. Quinoa (gedroogd)
  • 340 gr. Zwarte bonen (gekookt, niet uitblik; zie opmerking)
  • 30 gr. Mexicaanse chorizo kruiden
  • Optioneeel: 4-8 Volkoren broodjes

Optionele toppings:

  • BBQ-saus
  • Guacamole
  • Rode ui

Instructies
 

  • Als je gedroogde bonen gebruikt, week en kook dan 113 gr. gedroogde zwarte bonen volgens de methode. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de zwarte bonen, de quinoa en de kruiden in een keukenmachine en meng dit tot een stevig geheel. Schraap indien nodig de ingrediënten van de zijkanten van de keukenmachine, om klonten te voorkomen.
  • Of doe alle ingrediënten in een schaal en prak ze tot een stevig geheel.
  • Schep al het mengsel op de bakplaat en spreid het uit tot een rechthoek die 2,5 cm dik is. Snij de rechthoek in acht stukken en vorm deze stukken indien gewenst voor het bakken tot een burgers.
  • Bak de burgers tien minuten. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven, keer de burgers om, en bak ze nog eens tien minuten.
  • Haal de burgers uit de oven zodra de korst bruin en knapperig is en laat ze een minuut afkoelen.
  • Serveer de burgers met de optionele toppings en volkorenbroodjes. Eet smakelijk!
  • De burgers zijn drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 60 dagen in een diepvrieszakje in de vriezer. Ontdooi de burgers op kamertemperatuur en verwarm ze in de magnetron, de oven of een koekenpan.

Notities

Opmerking:
Gebruik geen zwarte bonen uit blik, omdat die te zacht zijn om er een stevige burger van te vormen!
Of gebruik een bindmiddel zoals bijvoorbeeld bloem, als je geen andere optie hebt.
 
Tip:
Vervang de Mexicaanse chorizo kruiden door een Cajun-kruidenmix en voeg vier eetlepels gerookte chipotle pepers toe.
Trefwoord burgers, eiwitrijk, gezond, maaltijd, plantaardig, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan op Instagram (@plantaardigfit.nl) met het resultaat!

Voedingswaarde (per portie)

Calorieën: 282Koolhydraten: 47.4 gr.Vet: 3.4 gr.Eiwit: 14.4 gr.Voedingsvezels: 9.8 gr.Suikers: 0 gr.

Lekker zeg. Wil je meer?

Dit recept is onderdeel van ons plantaardige proteïne-kookboek. In dit boek vind je een verzameling overheerlijke, eenvoudige recepten met maar 5 ingrediënten. De gerechten die je daarmee maakt zitten boordevol vitamines, mineralen en bevatten meer eiwitten dan je zou binnenkrijgen bij het eten van vlees!

Het plantaardige proteïne-kookboek is beschikbaar vanaf slechts €9,99. Bestel het boek hier (link)!

Loved this? Spread the word


About the Author

J. Plants is één van de oprichters van plantaardigfit. Hij is een gecertificeerde voedingsdeskundige en vult zijn week met krachttrainingen. Buitenom het ontwikkelen van recepten en maaltijdplannen kun je J. Plants vinden in zijn groentetuin.

JP

Related posts

Spaghetti Bolognese

​Read More

Sunrise Smoothie

​Read More

Proteïnepannenkoeken met vanille

​Read More

Choco-amandelrepen

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>