Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, week en kook dan 330 gr. gedroogde kikkererwten volgens de methode.
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de kikkererwten, de ui, de zongedroogde tomaatjes, de knoflook en de kruiden in de keukenmachine en meng dit tot een stevig mengsel.
Of snij de zongedroogde tomaatjes fijn en prak ze samen met de kikkererwten en de overige ingrediënten in een schaal en kneed alles tot een stevig mengsel.
Neem een eetlepel van het kikkererwtenmengsel, kneed het tot een rondje van 5 cm en plaats het op de bakplaat. Herhaal dit met de rest van het mengsel tot je ongeveer 24 burgertjes hebt.
Bak de (mini)burgertjes acht minuten. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven, keer de burgertjes om, en bak ze nog eens acht minuten.
Haal de burgertjes uit de oven zodra de buitenkant bruin en knapperig is. Laat ze een minuut afkoelen.
Serveer de burgertjes met de optionele toppings. Eet smakelijk!
De burgertjes zijn drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 60 dagen in een diepvrieszakje in de vriezer. Ontdooi de burgertjes op kamertemperatuur en eet ze koud of warm ze op in de magnetron, de oven of een koekenpan.