200gr. Gerookte tofu(in blokjes, kan worden vervangendoor henneptofu)
1200ml.Groentebouillon(bouillonblokjes of poeder met dezelfde hoeveelheid water)
2Kleine uien(fijngehakt)
4Wortels(in plakjes)
Optionele toppings:
Peterselie
Zwarte peper
Zwartkomijnzaad
Instructies
Zet een grote pan op halfhoog vuur en doe daar de groentebouillon en de spliterwten in.
Breng de bouillon aan de kook en zet dan het vuur wat lager.
Kook de spliterwten 40 minuten zonder deksel.
Schep het schuim veroorzaakt door de spliterwten eraf en roer af en toe.
Voeg de blokjes gerookte tofu, wortels en uien toe en zet het vuur laag. Doe een deksel op de pan en laat het twintig minuten zachtjes doorkoken, terwijl je af en toe roert.
Zet het vuur uit en laat de soep vijf minuten afkoelen.
Verdeel de soep over twee kommen en serveer het met de optionele toppings. Eet smakelijk!(dubbele porties per kom of bewaar de twee overgebleven porties voor later)
De soep is twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 60 dagen in de vriezer. Ontdooi de soep op kamertemperatuur en warm het op in een pan of de magnetron.
Notities
Opmerking:Als je geen gerookte tofu kunt vinden, gebruik dan gewone tofu en voeg een paar druppels vloeibare rooksmaak toe tijdens stap 5.