Ga terug
–+ servings

Erwtensoep

J. Plants
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Main Course, Soup
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 440 gr. Spliterwten (gedroogd)
  • 200 gr. Gerookte tofu (in blokjes, kan worden vervangendoor henneptofu)
  • 1200 ml. Groentebouillon (bouillonblokjes of poeder met dezelfde hoeveelheid water)
  • 2 Kleine uien (fijngehakt)
  • 4 Wortels (in plakjes)

Optionele toppings:

  • Peterselie
  • Zwarte peper
  • Zwartkomijnzaad

Instructies
 

  • Zet een grote pan op halfhoog vuur en doe daar de groentebouillon en de spliterwten in.
  • Breng de bouillon aan de kook en zet dan het vuur wat lager.
  • Kook de spliterwten 40 minuten zonder deksel.
  • Schep het schuim veroorzaakt door de spliterwten eraf en roer af en toe.
  • Voeg de blokjes gerookte tofu, wortels en uien toe en zet het vuur laag. Doe een deksel op de pan en laat het twintig minuten zachtjes doorkoken, terwijl je af en toe roert.
  • Zet het vuur uit en laat de soep vijf minuten afkoelen.
  • Verdeel de soep over twee kommen en serveer het met de optionele toppings. Eet smakelijk!(dubbele porties per kom of bewaar de twee overgebleven porties voor later)
  • De soep is twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 60 dagen in de vriezer. Ontdooi de soep op kamertemperatuur en warm het op in een pan of de magnetron.

Notities

Opmerking:
Als je geen gerookte tofu kunt vinden, gebruik dan gewone tofu en voeg een paar druppels vloeibare rooksmaak toe tijdens stap 5.
Trefwoord eiwitrijk, gezond, maaltijd, plantaardig, soep, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!