400gr.Tempeh(kan wordenvervangen door kikkererwten-tempeh)
60ml.Teriyaki saus(kan worden vervangendoor BBQ-saus)
1Kleine rode ui(fijngehakt)
50gr.Wortels(julienne)
4Grote bladeren ijsbergsla
Optionele toppings:
Chilivlokken
Limoensap
Pindakaas
Instructies
Snij de tempeh in kleine blokjes en doe deze samen met de teriyaki saus in een luchtdicht afgesloten bakje.
Sluit het bakje, schud het goed en zet het in de koelkast. Laat de tempeh minimaal één uur en maximaal 12 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de blokjes tempeh op de bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten tot de tempeh bruin en knapperig is.
Leg vier grote slabladeren neer, schep een kwart van de tempeh op elk blad en leg er de fijngehakte rode ui en julienne wortel er bovenop.
Serveer met de optionele toppings. Eet smakelijk!
De tempeh is twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 60 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur. De tempeh kan koud gegeten worden, of opgewarmd in de oven of een koekenpan met antiaanbaklaag.
Notities
Tip:Gebruik een (vegan) BBQ-saus voor het marineren van de tempeh in plaats van de teriyaki saus.