200gr.Gerookte tofu(in blokjes, kan wordenvervangen door henneptofu)
350gr.Broccoli in roosjes
60ml.Teriyaki saus(kan worden vervangen door BBQ-saus)
70gr.Pindakaas(de pindakaas kan worden vervangendoor amandelpasta of pompoenpittenpasta)
120ml.Water
Optionele toppings:
Chilivlokken
Geraspte kokos
Geroosterde sesamzaadjes
Instructies
Doe de blokjes zoete aardappel in een pan met water en kook ze tien minuten op halfhoog vuur.
Voeg de broccoliroosjes toe en kook nog drie minuten.
Haal de pan van het vuur, giet de broccoli en zoete aardappel af, en zet ze voor nu aan de kant.
Zet een diepe koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en voeg de teriyaki saus, het water en de blokjes tofu toe.
Blijf al roerend koken tot alles gaar is en voeg dan de broccoliroosjes en blokjes zoete aardappel toe aan de koekenpan.
Laat dit ongeveer vijf minuten koken terwijl je af en toe roert.
Zet het vuur uit en laat het gerecht een minuut afkoelen en giet dan het overgebleven water af.8Verdeel het gerecht over twee borden, schep de helft van de pindakaas erover op elk bord en serveer het met de optionele toppings. Eet smakelijk!
De bowl is drie dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur. De bowl kan koud gegeten worden of opgewarmd in een steelpan of de magnetron.
Notities
Opmerking:Als je geen gerookte tofu kunt vinden, gebruik dan gewone tofu en voeg een paar druppels vloeibare rooksmaak toe tijdens stap 4.