200gr.Rulstukjes (vegan gehakt) (kunnen worden vervangen door plantaardig gehaktop basis van erwten)
200gr.Zoete aardappel(in blokjes)
6Tacoschelpen
40gr.Mexicaanse chorizo kruiden
240ml.Water
Optionele toppings:
Fijngehakte rode ui
Schijfjes limoen
Jalapeño pepers in plakjes
Instructies
Als je gedroogde bonen gebruikt, week en kook dan 113 gr. gedroogde zwarte bonen volgens de methode.
Kook de blokjes zoete aardappel ongeveer 15 minuten in een pan met al kokend water op halfhoog vuur tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze aan de kant.
Zet een diepe koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en doe daar de rulstukjes, de zwarte bonen, de chorizo kruiden en het water in.
Roer constant tot alles gaar is en voeg dan de gekookte blokjes zoete aardappel toe.
Zet het vuur uit en roer het geheel regelmatig door voor een paar minuten tot alles goed verwarmd is.
Verdeel het zoete-aardappelmengsel over de zes tacoschelpen en serveer deze met de optionele toppings. Eet smakelijk!
Het zoete-aardappelmengsel is twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi het zoete-aardappelmengsel op kamertemperatuur en warm het op in de magnetron, de oven of een koekenpan met antiaanbaklaag.