Ga terug
+ servings

Taco’s met zoete aardappel

J. Plants
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 35 min
Gang Main Course
Porties 6 taco's

Ingrediënten
  

  • 340 gr. Zwarte bonen (gekookt of uit blik)
  • 200 gr. Rulstukjes (vegan gehakt)  (kunnen worden vervangen door plantaardig gehaktop basis van erwten)
  • 200 gr. Zoete aardappel (in blokjes)
  • 6 Tacoschelpen
  • 40 gr. Mexicaanse chorizo kruiden
  • 240 ml. Water

Optionele toppings:

  • Fijngehakte rode ui
  • Schijfjes limoen
  • Jalapeño pepers in plakjes

Instructies
 

  • Als je gedroogde bonen gebruikt, week en kook dan 113 gr. gedroogde zwarte bonen volgens de methode.
  • Kook de blokjes zoete aardappel ongeveer 15 minuten in een pan met al kokend water op halfhoog vuur tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze aan de kant.
  • Zet een diepe koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en doe daar de rulstukjes, de zwarte bonen, de chorizo kruiden en het water in.
  • Roer constant tot alles gaar is en voeg dan de gekookte blokjes zoete aardappel toe.
  • Zet het vuur uit en roer het geheel regelmatig door voor een paar minuten tot alles goed verwarmd is.
  • Verdeel het zoete-aardappelmengsel over de zes tacoschelpen en serveer deze met de optionele toppings. Eet smakelijk!
  • Het zoete-aardappelmengsel is twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi het zoete-aardappelmengsel op kamertemperatuur en warm het op in de magnetron, de oven of een koekenpan met antiaanbaklaag.
Trefwoord eiwitrijk, gezond, maaltijd, plantaardig, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!