Verwarm de oven voor op 125°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de cashewnoten op de bakplaat en rooster ze ongeveer tien tot vijftien minuten tot je ze kunt ruiken.
Week ondertussen de dadels ongeveer tien minuten in een schaaltje met water. Giet de dadels daarna af en zorg ervoor dat er geen water achterblijft.
Spoel de citroen af en wrijf hem schoon.
Doe de cashewnoten, de dadels, het erwten-eiwitpoeder, de hele citroen en het vanille-extract in een keukenmachine en blend dit tot een gladde massa.
Of snij de citroen met schil in stukjes, haal de pitten eruit en stop deze samen met alle andere ingrediënten in een schaal, dek de schaal af en gebruik een staafmixer om alles fijn te malen.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het cashewnotenmengsel over het bakblik en druk het stevig aan tot het overal 2,5 cm dik is.
Zet het bakblik ongeveer 45 minuten in de koelkast tot het mengsel stevig is geworden.
Snij het in acht repen en serveer ze koud met de optionele toppings. Eet smakelijk!
De repen zijn zes dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar ze maximaal 90 dagen in de vriezer. Ontdooi ze op kamertemperatuur.