augustus 31

8 vegan atleten die eiwitmythes slopen

8 vegan atleten die eiwitmythes slopen

Eiwitmythes zijn een groot obstakel voor veel mensen die nog niet (100%) plantaardig eten. Toch is het heel makkelijk om meer dan genoeg eiwitten uit plantaardige voeding te halen. Deze 8 vegan atleten laten zien hoe ver je kunt gaan op een plantaardig dieet!

  1. Rich Roll

Rich Roll is een Ultraman atleet (Ultraman is een 3-daagse / 320 mijl (515 km) dubbele Ironman afstand triatlon). Hij heeft ooit een bijna onmogelijke taak van 5 Ironman-afstandstriatlons op 5 eilanden van Hawaï in minder dan een week tijd voltooid. Vervolgens noemde hij deze uitdaging de ‘EPIC5 CHALLENGE’. Rich wijdt zijn success aan een plantaardig dieet.

@richroll

  • Yolanda Presswood

Deze super fitte power vrouw brak onlangs haar eigen squat records, en bankdrukte een indrukwekkende 140 kg. Yolanda Presswood weegt slechts 65 kg en is volledig veganistisch sinds 2017. Als krachtpatser met een plantaardig dieet is ze een voorbeeld voor veel vrouwen.

@yolandareginafit

  • Hin Chun Chui

Deze IFBB bodybuilder uit Hong Kong verslaat eiwitmythes en laat zien dat je geen vlees of zuivel nodig hebt om een winnaar te zijn. Zijn Instagram staat vol met foto’s van zijn gedefinieerde lichaam. Fans kunnen niet wachten om te zien wat hij naar het podium brengt.

@vegan_bodybuilder_hin_chui

  • Jehina Malik

Deze bodybuilder is al sinds haar geboorte veganistisch, een levensstijl die haar heeft geholpen om indrukwekkende spieren te groeien! Malik’s bodybuildingcarrière begon op 19-jarige leeftijd. Bovendien is ze de eerste vrouwelijke veganistische atleet die de titel van IFBB Professional bodybuilder heeft verdiend!

@ifbbjehinamalik1

  • Scott Jurek

Scott Jurek’s fitnessverhaal is bijzonder. Een van zijn meest opmerkelijke prestaties is zijn recordbrekende snelheid op de Appalachian Trail, waar hij elke dag meer dan 50 mijl per dag liep. Gedurende 46 dagen. Ook heeft hij heeft een zes-en-een-halve marathon in een periode van 24 uur afgelegd. Scott is vegan sinds 1999.

@scottjurek

  • Chris Moore

Chris Moore leeft in zijn camper in Californie. Hij besloot veganist te worden vanwege fysieke en mentale klachten, en is ondertussen een enthousiaste bodybuilder. Met zijn duidelijk zichtbare spierdefinitie beschouwt Chris zichzelf als lopend uithangbord voor een plantaardig diet.

@moore__chris

  • Torre Washington

Torre Washington is een bodybuilder sinds 2009 en ondertussen IFBB Pro. Hij is vegan sinds 1998. Torre heeft zes keer winnen op zijn naam staan en is in het bezit van pro kaarten bij vier verschillende bodybuildingsorganisaties.

@torre.washington

  • Laura Dennis

De Canadese professionele worstelaar Laura Dennis (alias Allie) is al sinds haar 14e veganist. De atleet heeft in haar carrière meer dan zeven titels gescoord, waaronder het Impact Knockouts Championship. Dennis werd onlangs getekend voor All Elite Wrestling, een nieuwe Amerikaanse worstelpromotie die is opgericht in 2019.

@allieimpact

Ben je door deze vegan atleten geïnspireerd, of wil je graag afstappen van vlees, zuivel of andere dierlijke producten?

Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten is erg belangrijk! Dat geldt voor mensen met een actieve leefstijl, maar een eiwitrijk dieet kan ook helpen bij gewichtsverlies.

Daarom hebben wijHet plantaardige proteine-kookboek: 76 lekkere & makkelijke eiwitrijke recepten met maar 5 ingredienten”. Ons kookboek is in paperback & hardcover formaat te koop via Amazon.nl en Bol.com.

Via onze website bieden we de 100% digitaal editie aan (geschikt voor elk apparaat). Bovendien is deze digitale uitgave beter voor het milieu, makkelijk mee te nemen en betaalt u geen verzendkosten. Ook zit er meteen een gratis maaltijdplan bij! Bestel Bestel hier (link) de digitale editie.

Loved this? Spread the word


About the Author

Stephan is één van de oprichters van plantaardigfit. Vanaf 2017 is hij bedreven met plantaardige voeding en ondertussen heeft Stephan twee kookboeken op zijn naam staan. Naast sport en werk ontdekt hij graag zonnige oorden en de bijhorende lokale eetgewoonten.

Stephan

Related posts

8 vegan atleten die eiwitmythes slopen

​Read More
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>