Ga terug
+ servings

Quinoasalade met ananas

J. Plants
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Main Course, Salad
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 340 gr. Zwarte bonen (gekookt of uit blik)
  • 90 gr. Quinoa (gedroogd)
  • 110 gr. Stukjes ananas (vers of uit de diepvries)
  • 8 Cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 1 Rode ui (fijngehakt)

Optionele toppings:

  • Chilivlokken
  • Sojasaus
  • Gerasptekokos

Instructies
 

  • Als je gedroogde bonen gebruikt, week en kook dan 113 gr. gedroogde zwarte bonen volgens de methode. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe alle ingrediënten in een grote schaal en roer ze goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over drie kommen en serveer het met de optionele toppings. Eet smakelijk!
  • De salade is twee dagen houdbaar in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje of bewaar het maximaal 30 dagen in de vriezer. Ontdooi het op kamertemperatuur. De salade kan koud geserveerd worden.

Notities

Tip:
Kook de quinoa in groentebouillon om extra smaak aan de salade te geven.
Trefwoord eiwitrijk, gezond, maaltijd, plantaardig, salade, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!